Karabuğday Unu Ne İşe Yarar?
- Lif ve faydalı karbonhidrat içeriğiyle uzun süre tokluk hissi sağlıyor.
- Sindirim faaliyetlerinin normal düzeyde işleyişine katkı sağlıyor.
- Rafine olmadığı için kan şekerindeki hızlı değişim olasılığını ortadan kaldırıyor.
- Protein içeren yapısıyla kas kaybetmeden kilo kontrolüne yardımcı oluyor.
- Vücudun günlük mineral ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyor.
- Veganlar için ideal bir protein kaynağı olma özelliği taşıyor.
- Glutensiz olduğu için çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olan kişilerce rahatlıkla tüketilebiliyor.
Karabuğday Unu Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
- Kahvaltı ve diğer öğünleriniz için besleyici pankekler ve krepler yapabilirsiniz.
- Glutensiz ekmek tarifleri deneyebilirsiniz.
- Bebeğiniz için zengin besin değerine sahip mamalar hazırlayabilirsiniz.
- Tüm standart hamur işi tariflerinizde beyaz unun yerine kullanabilir veya yardımcı malzeme olarak tercih edebilirsiniz.
- Özellikle çikolatalı kurabiye ve brownie gibi tatlılarda gurme lezzetler yaratabilirsiniz.
Karabuğday Unu Ne Kadar Kullanılmalıdır?
Karabuğday unu, glutensiz yapısından dolayı beyaz unlu tariflere nazaran daha katı bir yapıya sahip olabilir. Bu nedenle ürünü tek başına kullanacağınız karabuğday unu tariflerinde, un oranını standarda kıyasla yüzde 10 kadar azaltmayı tercih edebilirsiniz. Bunun yerine kullandığınız su, süt, maya, kabartma tozu, yumurta veya karbonat miktarını artırarak daha yumuşak kıvamlı lezzetler elde edebilirsiniz.