Seylon Tarçını Nedir?
İşleme şekillerine göre tarçının, “Çin” ve “Seylon” olmak üzere iki farklı türü bulunuyor. Çin tarçını dış kabukları ile birlikte öğütülürken, Seylon tarçınında sadece iç katman traşlanıyor. Bu da Çin tarçınını sert aromalı ve yüksek kumarin içeren, riskli olabilecek bir tür haline getiriyor. Öyle ki kumarin, fazla tüketimi halinde vücuda hayati olabilecek zararlar verebiliyor. Seylon Tarçını ise açık rengi, yumuşak tadı ve aynı zamanda yoğun lezzeti ile öne çıkıyor. Üstelik kumarin seviyesinin çok düşük olması sayesinde, içerik bakımından da gönül rahatlığıyla tüketim imkânı sunuyor.
Seylon Tarçın Tozu Ne İşe Yarar?
- Yiyecek ve içeceklerde daha zengin bir lezzet elde etmek amaçlı baharat olarak kullanılıyor.
- Çeşitli beslenme programlarında hedefe yönelik yardımcı gıda olarak tüketiliyor.
- Tamamen bitkisel içeriği ile vegan beslenme için güçlü bir besin alternatifi sunuyor.
- Topraktan ambalaja dek glutensiz olarak muhafaza edildiği için çölyak hastaları veya gluten hassasiyeti olan kişilerce rahat bir şekilde tüketilebiliyor.
Toz Tarçın Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
- Tatlı tariflerinizde zengin bir lezzet elde etmek için kullanabilirsiniz.
- Sıcak ve soğuk içeceklerinizin aromasını ve keyfini ikiye katlayabilirsiniz.
- Ev yapımı çikolatalarınıza ve çikolatalı tariflerinize ekleyerek kakao aromasının belirginliğini artırabilirsiniz.
- Tek başına veya süt, yoğurt vb. gıdalara ekleyerek destekleyici besin olarak tüketebilirsiniz.
- Et yemekleri, pilavlar veya iç pilavlara ekleyerek gurme bir lezzet elde edebilirsiniz.
- Meyve salatalarına ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.