Keçiboynuzu Özü Nedir?
Keçiboynuzu özü, baklagiller familyasına ait harnup (keçiboynuzu) bitkisinden elde edilen yoğun formüllü bir gıda çeşidini oluşturuyor. Keçiboynuzu pekmezinden farklı olarak kaynatılmadan üretilen ürün, yüksek ısıya maruz kalmadığı için daha taze bir aromaya ve yüksek besin değerine sahip oluyor. Koyu kahverengi görünümü ve hurma benzeri tadının yanı sıra, akışkanlık bakımından ise balı andırıyor.
Keçiboynuzu Özü Ne İşe Yarar?
- Destekleyici gıda takviyesi amacıyla tüketiliyor.
- Yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için doğal bir şurup olarak kullanılıyor.
- Yüzde 100 bitkisel içeriğiyle vegan bireyler için ideal bir tüketim sağlıyor.
- Glisemik endeksinin düşük olması ile beyaz şeker ve esmer şekerden daha az kalori içermesi, hedefe yönelik beslenme programlarında etkili sonuçlar sağlayabiliyor.
Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
- Her sabah bir tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.
- Su ile karıştırarak günlük sıvı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılayabilirsiniz.
- Besleyici bakım maskesi olarak cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz.
- Kahve, süt, smoothie ve milkshake gibi içeceklerinizi tatlandırabilirsiniz.
- Kahvaltı ve ara öğünlerde kaymak, fıstık ezmesi ve tahin gibi besinlerle karışım olarak tüketebilirsiniz.
- Ekmek, pankek ve krep gibi gıdalarla besleyici öğünler hazırlayabilirsiniz.
- Yoğurt ve meyve salatalarına ilave edebilirsiniz.
- Tatlılar ile kek, kurabiye, çörek vb. hamur işlerinin lezzetini artırmak için kullanabilirsiniz.